Wadden Center bij Afsluitdijk gaat entree heffen om te overleven

Bezoekers van het Wadden Center op de Afsluitdijk bij Kornwerderzand betalen sinds deze maand entree. Met de inkomsten moet het beleefcentrum rendabel worden. Het Afsluitdijk Wadden Center is eigendom van de provincie Fryslân. Uitbaters huren het centrum van de provincie. Het lukt hen echter niet om rendabel te worden. Door de coronamaatregelen vielen de horeca-inkomsten in het centrum weg. Er kwamen vorig jaar zestig procent minder bezoekers dan het jaar ervoor. De tekorten lopen nog steeds op, meldden de exploitanten dit voorjaar aan de provincie.

Om het hoofd boven water te houden, moeten bezoekers van het Wadden Center sinds deze maand betalen voor een rondje door het centrum. Volwassenen betalen vijf euro per bezoek, kinderen tussen 4 en 12 jaar krijgen twee euro korting. Scholen die het centrum bezoeken, mogen nog wel gratis naar binnen.

Het Afsluitdijk Wadden Center is een expositiecentrum waar bezoekers in de geschiedenis en de toekomst van de Afsluitdijk en de Waddenzee kunnen duiken. Er zijn wisselende exposities en er is een interactief aquarium voor kinderen. Ook zijn er vergaderruimtes en worden er vaartochten georganiseerd. Het Wadden Center is sinds 2018 geopend en mikt op binnenlandse en buitenlandse toeristen. Jaarlijks bezochten zo’n 200.000 buitenlanders de Afsluitdijk.

Lees het gehele artikel op de bron: NHD premium, alleen voor abonnees

Afbeelding: Feddes/Olthof

EOC
BBZ