Nederland Waterland met de Catharina van Mijdrecht wordt opnieuw uitgezonden

Nederland Waterland is een programma van de EO. In deze 8-delige serie vaart de kijker mee op een unieke reis over de Nederlandse wateren. Nederland wordt doorkruist met de historische klipperaak Catharina van Mijdrecht, grotendeels onder zeil. De serie werd eerder uitgezonden in 2015, waarbij er wekelijks ruim één miljoen kijkers keken. Prachtige reclame voor het Varend Erfgoed en de Chartervaart.

Schip
Regisseur Noud Holtman: ‘In acht afleveringen varen we dwars door Nederland; van de Wadden in het noorden tot aan Zeeland in het zuiden. Van het moderne Rotterdam tot het oude Nijmegen. Elke aflevering verkennen we een andere regio. Dat doen we met de prachtige, 100 jaar oude klipperaak ‘De Catharina van Mijdrecht’. Zij neemt ons mee op reis. We zeilen over smalle sloten en brede kanalen, over Maas en Waal, over Friese en Utrechtse meren, door Overijsselse moerassen, en over Noordzee, Waddenzee en IJsselmeer. Elke aflevering duurt één dag, van zonsopkomst tot zonsondergang. We gaan op zoek naar schitterende vergezichten en bijzondere details. En we ontmoeten Nederlanders die dagelijks met het water leven, doordat ze ermee werken, eraan wonen of er geliefden aan verloren.’

Om alle aspecten van de Nederlandse wateren in kaart te brengen zijn de modernste cameratechnieken toegepast. Hierdoor kon vanuit ieder perspectief de Nederlandse wateren in kaart worden gebracht: vanaf het water, vanaf de kant, en vanuit de lucht, maar ook onder water gefilmd. Nederland Waterland wordt geregiseerd door Noud Holtman. Het commentaar wordt verzorgd door Gijs Scholten van Aschat.

Nederland Waterland wordt wekelijks op NPO 2 uitgezonden van dinsdag 22 juni t/m dinsdag 20 juli rond 17.10 uur op NPO 2.

Je kan de verschillende uitzendingen ook hier bekijken

BBZ
EOC