Motorcharterschip Allure in Arnhem losgegooid

In de nacht van 14 op 15 juni is in Arnhem het motorcharterschip ‘Allure’ los gegooid. Drie van de vier meertouwen werden rond 5 uur ’s moregns door een man los gemaakt, waardoor het schip dwars op de vaarweg kwam te liggen. Bemanningsleden werden op tijd wakker en hebben kunnen voorkomen dat er ernstige schade is ontstaan. Daarvoor hadden ze echter hulp van de kant nodig, en die kregen ze van de man die de trossen had los gegooid, bleek later.

De Allure bij de Zaanse Schans

De Allure was onderweg naar Duitsland. Vanaf 26 juni mag het schip weer gasten ontvangen aan boord. De bestemming was Bamberg, een plaatsje aan de Main. Het hotelschip van Rederij van de Velde, met drie bemanningsleden aan boord, stopte in Arnhem voor een eerste overnachting.

Camerabewaking
Omdat de Allure dertig fietsen aan boord is er ’s nachts een bwakingscamera op het dek gericht. Op de beelden van de betreffende nacht is te zien hoe de dader het schip los gooit, en ook later helpt om op verzoek van de bemanning de laatste tros los te maken.

Hoewel er een gevaarlijke situatie had kunnen ontstaan voor schip en bemanning is het voor politie en de Officier van Justitie niet duidelijk welk strafbaar feit hier is gepleegd. In dit geval was er geen schade.

Afbeelding: Het schip is dwars op de vaarweg gaan liggen, screenshot van beveiligingsbeelden. (Bron Rederij van der Velde)

BBZ
EOC