Nu ook als boek: De reis van bark Europa

Boris Lemereis schreef een boek over een monstertocht: een oude driemaster vaart tijdens een pandemie non-stop de wereld over. Toen de wereld in maart 2020 op slot ging, begon het honderd jaar oude schip Bark Europa noodgedwongen aan de langste tocht ooit: non-stop van Argentinië naar Scheveningen, ruim 17.500 kilometer.

Terwijl de crew stormen trotseerde met golven van 7 meter hoog en de voedselvoorraad opraakte, kwamen de berichten binnen van alle surrealistische ontwikkelingen in de wereld. Dit is het verhaal van een uitzonderlijke reis, gezien door het perspectief van de kok, de kapitein en de scheepsarts, waarbij een schip de meest geïsoleerde plek tijdens de pandemie werd.

Boris Lemereis is freelance journalist en schrijft onder meer voor NRC Handelsblad. Hij is internetredacteur bij de Volkskrant en schreef eerder voor nu.nl en LINDA.nl. Voor zijn boek, Bark Europa, kreeg hij toegang tot de crew, de logboeken en hun beeldmateriaal. Het werd een avontuurlijk zeeverhaal en een uniek perspectief op een veranderende wereld.

ISBN: 9789024593576, paperback, prijs: € 20,99

Je kan het boek hier bestellen bij IsAmsterdam

Of lees hier een gratis fragment uit het boek

Je kan hier de film bekijken die Richard Simko over deze reis maakte

Foto: Bark Europa Facebook

BBZ
EOC