Schippers nemen initiatief en richten Stichting Promotie Hollandsche Zeilvloot op

9 juni – Om 10 uur vanmorgen werd vanuit Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam het startsein gegeven voor Stichting Promotie Hollandsche Zeilvloot. Onder toeziend oog van Melanie Alzafari van Zuidbroek Notarissen uit Amsterdam werd de nieuwe stichting leven ingeblazen.

Na het tekenen van de oprichtingsakte werd de vlag van de Hollandsche Zeilvloot overhandigd aan de nieuwe voorzitter van de stichting, Patrick Poelmann. Vanaf traditionele zeilschepen door het hele land klonk op datzelfde tijdstip de scheepshoorn en werd de vlag van de Hollandsche Zeilvloot gehesen. De stichting heeft als doel de naamsbekendheid van de vloot te vergroten en het varen op traditionele Nederlandse zeilschepen te promoten.

Joost Martijn, woordvoerder Hollandsche Zeilvloot, is trots op wat er op dit moment allemaal gebeurt en dat er nog zoveel steun en positieve reacties loskomen: ‘We komen weer in een goede flow met z’n allen. Het allerbelangrijkste is dat we weer mogen varen en dat we dit graag aan heel Nederland willen laten weten. En daar gaat de promotiestichting ons zeker in helpen. We hebben veel in te halen, maar dat we weer gasten aan boord kunnen ontvangen en ons beroep weer kunnen uitvoeren geeft hoop dat het voor iedereen toch goedkomt.’

‘De dag van de manifestatie leek ons een bijzonder goed moment voor de oprichting van de stichting. We zijn heel trots op de club professionals uit verschillende branches die het bestuur willen gaan vormen. Dat zegt echt voor ons ook iets over de potentie die deze professionals in onze branche zien. Het Scheepvaartmuseum heeft ons heel gastvrij een ruimte aangeboden voor de oprichting, Zuidbroek Notarissen heeft haar diensten aangeboden voor de oprichtingsakte en Forteiland Pampus stemde trots in met het idee om daar de stichting te vestigen.’

de ‘Hoop doet leven’, Michiel Goeman

Op naar een nieuwe Gouden Eeuw
De symbolische vestigingslocatie van Stichting Promotie Hollandsche Zeilvloot is Forteiland Pampus. Tom van Nouhuys, directeur van Forteiland Pampus feliciteerde de oprichters met de volgende woorden: ‘Ik hoop dat de oprichting van deze stichting gaat leiden tot een nieuwe Gouden Eeuw voor onze historische zeilvloot!’

Doel Stichting Promotie Hollandsche Zeilvloot
De stichting heeft als doel het vergroten van de naamsbekendheid van de passagiersvaart met traditionele scheepstypen onder zeil én met betalende gasten. En alles wat daarmee verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn. Om dit doel te bereiken zal de stichting samenwerken met overheden, brancheorganisaties, bureaus voor toerisme en andere marketingorganisaties.

Kijk hier voor meer info over de stichting Hollandsche Zeilvloot

Afbeelding: v.l.n.r. Notaris Melanie Alzafari met het aanwezige oprichtingscomité Hester Ozinga, Femke van Straten, Irene Toxopeus, Wilfred Spaargaren, Joost Martijn, Eelke Dykstra en Jelte Toxopeus. Afwezig: Pouwel Slurink. Foto: Freddy Schinkel

BBZ
EOC