Laura Dekker krijgt met Guppy een bijzondere ligplaats bij Kasteel Radboud

Het is een echte blikvanger; de knalrode Scorpio 72 in de haven van Medemblik. De ruim 21 meter lange zeilboot dobbert nu nog aan een algemene steiger, maar krijgt straks de speciale ’kasteelsteiger’ bij Radboud toegewezen. Want Medemblik is trots. Trots dat ’zeilmeisje’ Laura Dekker, met haar Guppy, Medemblik heeft gekozen als voorlopige thuisbasis.

De Guppy in november 2020 in Harlingen

Om die trots kenbaar te maken ging burgemeester Frank Streng vrijdagochtend 4 juni met een feestelijk ingepakt ’Medemblik’ (een blik vol lokale lekkernijen) naar de Guppy. ,,Het is geweldig dat Laura hier is. Dit is natuurlijk wat je wil als watersportgemeente’’, jubelt hij onderweg naar de steiger. Op het dek worden hij en havenmeester Ivonne Kirschbaum hartelijk ontvangen met koffie en gebak door de 25-jarige zeilster en haar man Sander Vogelenzang uit Twisk.

De eerstvolgende trip staat gepland voor augustus. Dat is een tiendaagse reis naar de Waddeneilanden. Daarna, in november, vertrekt de Guppy naar Lissabon. Van daaruit wordt een nieuwe tocht gemaakt naar verre uithoeken van de wereld. ,,Het idee is om dan na zes maanden weer uit te komen in Nederland.’’ Burgemeester Frank Streng, zelf groot liefhebber van zeilen, hoopt dat ook tegen die tijd opnieuw wordt gekozen voor Medemblik als thuishaven.

Lees het gehele artikel op de bron: NHD, alleen voor abonnees

Afbeelding: Gemeente Medemblik

BBZ
EOC