9 juni 2021: Oprichting Stichting Promotie Hollandsche Zeilvloot

Op 9 juni 2020 verzamelden we ons met 175 schepen voor Pampus om namens de Hollandsche Zeilvloot een noodsignaal af te geven. Het bereik was enorm en de reacties hartverwarmend. Met alle neuzen dezelfde kant op en door het bundelen van onze krachten waren onze schepen over de hele wereld te zien en werd ons signaal gehoord.

Exact een jaar na de manifestatie Red de Hollandsche Zeilvloot, komt vanuit de schippers en eigenaren van de traditionele zeilschepen een nieuw initiatief: Stichting Promotie Hollandsche Zeilvloot. De Stichting ter promotie van de Hollandsche Zeilvloot zet het gedachtengoed van de Manifestatie Red de Hollandsche Zeilvloot voort. Nu is de tijd om met elkaar naar de toekomst te kijken en het verleden achter ons te laten.

De officiële oprichting vindt plaats op woensdag 9 juni 2021 om 9.30 uur in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam en is te volgen via www.hollandschezeilvloot.nl

Om 10.00 uur overhandigen we de vlag van de Hollandsche Zeilvloot aan de nieuwe voorzitter. Het zou geweldig zijn als we op dat moment gezamenlijk het startsein kunnen geven door aan boord van je schip de Hollandsche Zeilvloot vlag te hijsen en de scheepstoeter te laten klinken. Mocht je contacten hebben met journalisten of andere mensen van de pers, nodig ze vooral uit om bij jou aan boord de oprichting en het startsein te volgen!

Inschrijven als deelnemer van de stichting kan vanaf vandaag via www.hollandschezeilvloot.nl . Hier vind je ook het deelnemersreglement voor meer informatie.

Bron: bericht van de Hollandsche Zeilvloot,

Bekijk hier het gehele persbericht met alle info

Foto: © Sven Timman

BBZ
EOC