Ook IFKS start met voorbereidingen voor ‘gewone’ kampioenschappen

Net als de SKS heeft ook de IFKS toestemming gekregen om in de zomer weer wedstrijden te houden. De gemeenten De Fryske Marren en Súdwest-Fryslân en Veiligheidsregio Fryslân hebben afgelopen vrijdag groen licht gegeven.

Het bestuur van de IFKS gaat aan de slag met de voorbereiding voor een gewoon kampioenschap in de week van 7 t/m 14 augustus. Waarschijnlijk zullen de wedstrijden in een sobere vorm plaatsvinden. Vermoedelijk zal er weinig of zelfs geen publiek bij het zeilevenement aanwezig kunnen zijn. Wat er precies mogelijk is op de wal kan nu nog niet bepaald worden. Voorzitter Sicko Heldoorn van de IFKS hoopt wel op een zo normaal mogelijk kampioenschap dit jaar. 

Eind april sprak het IFKS-bestuur met gemeenten, provincie, veiligheidsregio en politie af om ook aan een alternatief plan te werken. Dit kwam er op neer om in augustus driemaal twee dagen wedstrijden te zeilen met maximaal 15 skûtsjes op de Tsjûkemar. Dat plan zal ook verder ontwikkeld worden voor het geval de normale kampioenschappen toch niet door kunnen gaan.

Afbeelding: Screenshot van IFKS website

EOC
BBZ