Studenten Friesland College kunnen met Global Games tallship-reis winnen

Studenten van het Friesland College kunnen woensdag meedoen aan de Global Games. Voor twintig studenten staat er heel wat op het spel: een reis van een week met het tallship Bark Europa. Met de Global Games wil het Friesland College de Global Goals bijbrengen aan hun studenten. “Dat zijn doelen die door de Verenigde Naties zijn opgericht. Dat zijn allemaal goals die ervoor zorgen dat we werken aan een betere wereld met vrede en duurzaamheid onder andere”, zegt Petra Zwaan van het Friesland College.

Sportschoenen
De studenten moesten zelf projecten bedenken die te maken hebben met de Global Games. Het CIOS heeft bijvoorbeeld sportschoenen ingezameld om ze te laten recyclen. De studenten van D’Drive hebben met oude materialen nieuwe producten gemaakt. “Daar komen echt hele mooie producten uit. Dat gaan we ook zien”, zegt Zwaan.

Bark Europa, foto Wikipedia

Tallship
De meest in het oog springende prijs bij de Global Games is een reis van een week op het tallship Bark Europa. “Allerlei studenten hebben opdrachten kunnen maken. Die maakten daar mee kans om een zeiltocht te maken van een week die komende zomer gaat plaatsvinden”. Op die reis werken de studenten aan hun zeil- en persoonlijke vaardigheden, maar krijgen ze ook les over wat er allemaal in het water leeft. “Dat wordt zeker een intensieve week, maar ook een hele mooie en bijzondere”, aldus Zwaan.

Lees het gehele artikel op de bron: Omroep Friesland

Foto: Friesland College

BBZ
EOC