Als een Binnenvaartcertificaat verloopt, verliest het schip de overgangsbepalingen

Als een Binnenvaartcertificaat verloopt, verliest het schip de overgangsbepalingen, en de vraag is of we dat niet graag anders zouden willen zien. Verloopt het certificaat dan verloopt ook het recht op overgangstermijnen. Zo is dat geregeld in de binnenvaartwet. Tijdens Corona is daar een nuance op te maken maar onder normale omstandigheden is dit de harde en glasheldere opstelling van de Nederlandse overheid. Aan die (ietwat rigide) opstelling zou weleens een einde kunnen komen. In Europa wordt er namelijk gediscussieerd over de overgangsbepalingen en verlopen certificaten en scherper dan de Nederlandse opstelling kom je eigenlijk niet tegen.

Samen met andere organisaties probeert de BBZ de Europese discussie te beïnvloeden en daarom vragen we ondernemers om hun keuze voor de verschillende mogelijkheden door te geven en te beargumenteren. Vul daarom de enquête in via de link hieronder.

Hier vind je een link naar een artikel over het onderwerp op de BBZ site en een (mini) enquête.

Afbeelding: het begin van vier kantjes overgangsbepalingen van een charterschip