Vrijbuiter is geselecteerd voor de Zeeuwind innovatie challenge.

Vrijbuiter heeft een plan geschreven om van de bruine vloot over te gaan in de groene vloot. Wiebe en Suzan Radstake willen als pilot hun schip elektrisch gaan aandrijven. Naast eigen energie opwekking aan boord willen ze groene laadpalen in Zeeland langs de havens plaatsen. Vrijbuiter zal het schip worden waar ecotoerisme, groen vrachtvervoer en educatie samen komen! Hoewel ze tegen gigantische windmolen parken zijn (ze nemen letterlijk de wind uit onze zeilen) is het voor hen het moment om samen te werken naar een groene toekomst!

Zeeuwind Innovatie Challenge
De Zeeuwind Innovatie Challenge geeft een boost aan innovatieve oplossingen die de waarde van hernieuwbare energie combineren met het Zeeuws landschap. Van de 21 aanmeldingen zijn 9 oplossingen geselecteerd die de komende weken aan de slag gaan met de uitdaging: Hoe kunnen we gemeenschappen in Zeeland met behulp van vernieuwende oplossingen stimuleren hernieuwbare energie op te wekken of te gebruiken en helpen een bijdrage te leveren aan het Zeeuwse landschap?

Tijdens de slotbijeenkomst op 3 juni presenteren de deelnemers hun oplossing aan de jury. De beste oplossing(en) ontvangen een bijdrage om een pilot uit te voeren. In totaal stelt Zeeuwind 30.000 euro beschikbaar in vouchers voor één of meerdere projecten.

BBZ
EOC