Logger Tecla gaat voor een bijzondere refit

De Tecla is een 106 jaar oude logger met veel ervaring. Ze zeilt goed en is een veilig schip op zee, dat bleek wel tijdens haar lange reizen. Ze zeilde in 2013 rond de wereld en voer in 2019 de Noordwestelijke doorvaart, boven Canada langs naar de Pacific. Al 16 jaar is het schip van de familie Sluik en zij zijn klaar om daar nog vele jaren aan toe te voegen. Om het schip helemaal up to date te houden is besloten voor een grote refit, waarbij ook een groot deel van haar vlak zal worden vervangen.

In 2018 is een grote beslissing genomen om de romp van de Tecla volledig aan te pakken. Dat betekent onder andere een segment van 17 meter van de oude romp weghalen en volledig vernieuwen met 1 cm dik staal. Begin 2019 is een scan gemaakt van het casco in het droogdok en is er begonnen met tekenen en een planning.

Nu landen over de hele wereld hun vaccinatieprogramma starten, begint de reisindustrie weer te ademen. Daarmee is het gelukt een ​​financiële “start” te krijgen voor dit project. Het nieuwe segment van de Tecla is gebouwd en ligt klaar in Harlingen. Een complete aanpak van het onderwaterschip en een compleet nieuw interieur. Omdat er deze zomer nog veel beperkingen gelden voor de reiswereld, heeft de Tecla bemanning besloten deze zomer helemaal niet te zeilen. In plaats daarvan zullen ze samenwerken met de scheepswerf om op tijd klaar te zijn met de verbouwing wanneer er weer gezeild kan worden.

Tijdens de refit wordt een blog bijgehouden en er wordt zoveel mogelijk beeldmateriaal opgenomen om geïnteresseerden op de hoogte te houden.

Kijk hier voor meer info op Tecla-sailing.com

BBZ
EOC