Geen verdere versoepelingen coronaregels vanaf 11 mei, naar verwachting week later

De tweede stap van het openingsplan waarmee de samenleving van het coronaslot zou gaan wordt door het demissionaire kabinet voorlopig niet gezet. Volgens een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst schuift ’de besluitvorming naar verwachting een week op’. Wie reikhalzend uitkijkt naar een bezoek aan de sportschool, dierentuin of een pretpark moet dus nog langer geduld hebben. 11 mei komt voor het demissionaire kabinet te vroeg, vertelt de zegsman.

„We zien dat de cijfers over de piek heen raken, maar de daling is nog niet voldoende zichtbaar om de volgende stap van het openingsplan verantwoord te kunnen zetten. De druk op de IC’s en bezetting vd ziekenhuizen is nog te hoog. Om deze redenen verschuift de Catshuissessie van morgen naar volgend weekend, en de persconferentie schuift dus ook door.”

Volgens de oorspronkelijke planning zouden betrokken bewindslieden na maandag aankondigen dat er vanaf 11 mei weer meer mogelijk zou zijn, maar negatief advies van het OMT en hoge stuk op de zorg gooien roet in het eten.

De bios en de bieb weer open, met een toegangstest naar een pretpark of theater of weer repeteren met de toneelclub. Dat zou de volgende stap zijn, maar er wordt nu door het demissionaire kabinet op de pauzeknop gedrukt.

Afbeelding: het stappenplan van de BBZ, de data zullen door het besluit ook opschuiven

EOC
BBZ