Actie met Red de Vloot Bier brengt 20.000 euro in het laatje voor VBZH

De actie met het Red de Vloot Bier heeft 20.000 euro opgebracht voor de Verenigde Bruine Zeilvaart Harlingen. Die club zit door de cororacrisis in zwaar weer. Het initiatief werd begin oktober afgetrapt, toen wethouder Paul Schoute uit handen van VBZH-voorzitter Paul Scheffer het eerste flesje met het speciaal voor de gelegenheid gebrouwen bier ontving. Het Brouwdok stelde bij wijze van sponsoring een eerste batch van 2000 liter beschikbaar, goed voor zo’n zesduizend flesjes. De dag daarna reed een heftruck met 250 dozen verderop naar de kade, naar het Badhuus, waar de dames en heren schippers klaar stonden om de voorraad naar binnen te sjouwen, waar het kon worden opgehaald door de kopers.

Ook supermarkten toonden zich van hun beste kant door het bier in de schappen te plaatsen, laat Scheffer weten. Binnen een paar weken waren de eerste zesduizend flesjes uitverkocht en kwam er een tweede voorraad, ditmaal tegen inkoopprijs beschikbaar gesteld door de brouwers van Het Brouwdok.

‘Posters op de schepen en in marktkramen op de Voorstraat enthousiasmeerden Harlingers, bedrijven en bezoekers van buiten om hun steentje bij te drinken’, meldt Scheffer. ‘Vrijdags en zaterdags stonden schippers in de Admirael aan het Havenplein paraat om de nieuwe voorraad aan de man of vrouw te brengen. Begin maart werden de laatste loodjes uitgezet door de Lions en ging de Admirael weer op slot’.

Nu alle meer dan dertienduizend flesjes goededoelenpils aan de man zijn gebracht, kon de penningmeester de balans opmaken. Die komt, door de geringe kosten, uit op 20.000 euro. ‘De VBZH dankt iedereen die als klant, als verkooppunt of als sjouwer zijn bijdrage heeft geleverd aan dit succes. De Stichting Red de Vloot kan nu aan de slag om waar nodig acute hulp te verlenen teneinde de schepen in de vaart te houden of om andere actie te ondernemen ten faveure van dit varend erfgoed’, zo besluit Scheffer.

Lees het gehele artikel op de bron: Franeker Courant

EOC
BBZ