Plannen voor promotie Hollandsch Zeilvloot

Het is al weer even geleden dat het comité Red de Hollandsche Zeilvloot iets van zich heeft laten horen, maar dat betekent niet dat we stil hebben gezeten. Uit de antwoorden van de enquête die we in september 2020 hebben uitgestuurd, kwam naar boven dat het merendeel van de schippers en eigenaren het wel ziet zitten om een promotionele organisatie op te richten. De behoefte blijkt nog altijd groot, zowel onder de schippers als onder gemeentes, overheden, brancheorganisaties en bureaus voor toerisme.

Mede door het succes van de manifestatie op 9 juni bij Pampus, waar we hebben laten zien waar een goede samenwerking binnen de vloot toe kan leiden,  geloven wij in deze nieuwe organisatie. We hebben daarom afgelopen maanden achter de schermen gewerkt aan de plannen voor het opzetten van een promotieorganisatie voor de gehele Hollandsche Zeilvloot. Het doel van deze organisatie is de vergroting van de naamsbekendheid van de professionele passagiersvaart met traditionele (zee-)zeilschepen zodat dit uiteindelijk tot meer boekingen leidt.

We zijn op dit moment samen met een notaris een opzet aan het maken voor reglementen, deelnamevoorwaarden en organisatiestructuur van deze toekomstige stichting. We hopen jullie op korte termijn te kunnen voorzien van meer concrete informatie zodat de stichting snel om de tafel kan met de betrokken partijen!

Bron: bericht van comité Red de Hollandsche Zeilvloot

Afbeelding: © Freddy Schinkel

BBZ
EOC