Marijke de Jong, scheepsbouwkundige en docent EZS

Er is veel aandacht voor de historische zeilvloot en over hoe uniek die is. De bijzondere positie van de Nederlandse vloot is te danken aan de bemanningen aan boord van de schepen. Zij houden de schepen in de vaart en geven de kennis door die daarvoor nodig is. Daarnaast zijn er mensen en bedrijven die de zeilende chartervaart mogelijk maken, zeilmakers, mastenmakers, lassers en timmerlieden. Maar ook ontwerpers en rekenaars, zoals Marijke de Jong van Cadhead, scheepsbouwkundige en docent aan de Enkhuizer Zeevaartschool (EZS).
Ook haar verhaal heeft overheden geïnspireerd om te kijken of de aandacht voor het varend erfgoed moet worden vergroot.

De BBZ heeft de film Waterschatten laten maken als kennismaking met de chartervaart voor het symposium van 4 maart, dit is een specifiek uitgelicht onderdeel van Waterschatten.