Vissers met dieselmotoren mogen straks niet meer in beschermde natuurgebieden komen

De vissersvloot in de Noordkop moet vanwege milieuregels overschakelen op waterstof in plaats van diesel als brandstof. Volgens nieuwe richtlijnen die per januari 2023 ingaan, mogen vissersschepen met hun dieselmotoren niet meer in de beschermde natuurgebieden van de EU komen. Dit vanwege regels voor stikstofuitstoot. De maatregel treft met name de vissers die in die gebieden op garnalen vissen, aldus wethouder Theo Meskers van de gemeente Hollands Kroon. Over de kwestie heeft hij overleg gehad met Pim Visser, directeur van VisNed die ’de alarmbel’ heeft geluid.

Visser stipte daarbij aan dat hij de kans klein acht dat vissers met de huidige dieselmotoren straks nog entree hebben in de zogeheten Natura-2000 gebieden. Op basis van de Natuurbeschermingswet is een vergunning in zijn ogen uitgesloten. Varen op waterstof zou het enige antwoord zijn om de problematiek het hoofd te bieden.

Anderhalf jaar
In de havens van Den Oever, Den Helder en Oudeschild (Texel) is geen infrastructuur voor waterstof aanwezig. De aanleg hiervoor vergt tijd, evenals het ombouwen van de schepen van diesel naar waterstof. Zodoende zal bij de Rijksoverheid worden aangeklopt met als inzet meer tijd te krijgen. ,,De anderhalf jaar die we nog hebben, in die tijd gaat het niet lukken,’’ aldus Meskers.

Garnalenvangst
De vissersvloot in de Noordkop bestaat uit zo’n vijftig tot zestig schepen waarvan een groot deel afhankelijk is van de garnalenvangst. Dat geldt vrijwel in zijn geheel voor de vloot in Den Oever. Meskers: ,,De visserij is voor Den Oever een belangrijke economische sector, het is de kurk waarop de haven drijft.’’

Als pilot project is onlangs de Ecolution te water gelaten in Lauwersoog, met waterstofaandrijving. Daarnaast zouden partijen in Lauwersoog met een waterstofkotter bezig zijn. Volgens Bart Bakker van het in Den Oever gevestigde bedrijf Sandfirden zijn er nog geen waterstofmotoren voor vissersschepen. ,,Ik ken ze niet.” Andere mogelijkheden zouden zijn: brandstofcellen op waterstof of motoren op vloeibaar aardgas LNG, waar bv Doeksen voor heeft gekozen.

Lees het gehele artikel op de bron: NHD premium

BBZ
EOC