Werkzaamheden jachthaven Ameland van start

De herinrichting van de Amelander jachthaven ‘t Leijegat is begonnen. Van april tot juni is de haven minder goed bereikbaar. Tijdens Hemelvaart zou een deel van de haven weer open moeten zijn.

Eind 2019 stemde de gemeenteraad unaniem in met de plannen. Toch wilde het college de werkzaamheden uitstellen. De voltallige oppositie vroeg toen een extra raadsvergadering aan. In december 2020 ging de gemeenteraad van Ameland akkoord met de werkzaamheden zoals die nu op punt van beginnen staan.

De haven wordt gebaggerd naar NAP -3 meter en uitgebreid met een kademuur van 42 meter. De drijvende steigers krijgen een nieuwe indeling. Er wordt ook 475 meter aan nieuwe steigers geplaatst. Daarnaast wordt de bestrating rondom de jachthaven onder handen genomen. Dat geldt ook voor de leugenbank.

In de haven kunnen straks zo’n zeventig passanten en vijftig leden van de watersportvereniging terecht.

BBZ
EOC