Royal Navy opleiding sinds decennia weer op een zeilschip

De Royal Navy heeft aangekondigd dat de zeelieden voor het eerst in decennia de kunst van het zeevaren leren op een traditioneel groot zeilschip. Meer dan vier maanden bemannen jonge mariniers het TS Tenacious – waardoor ze een uniek inzicht krijgen in de zeilvaart op zee en de kans krijgen om belangrijke leiderschapsvaardigheden op te doen.

De vierkante getuigde Tennacious vaart vanuit Portsmouth met Royal Navy-matrozen die taken en plichten uitvoeren die Nelson zou herkennen: van het hijsen en doorhalen van lijnen om de zeilen te zetten, tot wacht houden en sturen.

Het gebruik van de Tenacious van de Jubilee Sailing Trust helpt om het gat te dichten dat is ontstaan ​​door de sluiting van de Marine opleiding in de Brecon Beacons in Wales als gevolg van de pandemie.

“In een moeilijke periode voor de Royal Navy-training vanwege de pandemie, heeft het gebruik van het TS Tenacious ons in staat gesteld om kernleiderschap en teamtraining van topkwaliteit te blijven bieden in een maritieme context”, aldus commandant Adrian Coulthard van de trainingsorganisatie van de marine. .

De Tenacious is een Britse houten driemastbark, gebouwd in 2000. De romp is gemaakt van lagen Siberische Lariks waarna het is behandeld met epoxy en glasfiber. Het schip is speciaal ontworpen voor mensen met een beperking. De marsen en brammen zijn zodanig aangepast dat ze toegankelijk zijn voor opvarenden in een rolstoel. De Tenacious kan reizen verzorgen voor mensen met verschillende lichamelijke mogelijkheden.