Webinar serie over Zeilende Vrachtvaart

De startup EcoClipper biedt een eerste serie van vijf Webinars, een podium voor specialisten binnen de zeilende vrachtvaart, voor de uitwisseling van kennis op dit vakgebied. In deze serie van vijf Webinars maakt u kennis met de achtergronden, en economische principes belangrijk voor de zeilende vrachtvaart industrie.

de Ceiba

De eerste Webinar van de serie, vindt plaats op donderdag 25 maart 2021. Speciale gast is de uit Canada afkomstige: Danielle Doggett oprichter en CEO van een in Costa Rica gevestigd zeilende vrachtvaart bedrijf, wat het grootste houten zeilende vrachtschip van deze eeuw aan het bouwen is.

Deze Webinar serie valt samen met de aankondiging, door de IWSA (International Wind Ship Association), van: het tijdperk van voortstuwing door de wind. De Webinars zijn elke donderdag vanaf 25 maart om 15 uur (CET) te zien. De laatste is op 22 april. De Webinars zijn gevuld met interviews met specialisten uit de sector en presentaties over zeilvaart gerelateerde onderwerpen, bovendien is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Elke sessie duurt maximaal een uur.

Volgens EcoClippers oprichter en CEO Jorne Langelaan worden de Webinars aangeboden op een cruciaal moment in de ontwikkeling van de logistieke sector. “De logistieke systemen moeten nu overgaan op emissievrije manieren van transport, en deze serie Webinars heeft de laatste inzichten voor belangstellenden vanbinnen, maar ook buiten, de industrie. Importeurs, scheepseigenaren, investeerders en ook geïnteresseerden uit andere sectoren krijgen zo een goed beeld van de ontwikkelingen in deze nog jonge tak van de transportsector.”

De Webinars hebben als onderwerpen een introductie in de zeilende vrachtvaart bedrijven die er nu zijn, een overzicht van de markt, zeiltechnologie, de verschillende businessmodellen, en een blik op de toekomst van door de wind aangedreven transport.

Om zoveel mogelijk mensen toegang te geven tot de informatie, wordt deze Webinar serie gratis online, in de Engelse taal, aangeboden. Het aantal plaatsen is beperkt en registreren kan via www.EcoClipper.org/events .
Mail info@ecoclipper.org voor meer informatie.

De rederij EcoClipper is in 2018 opgericht door Jorne Langelaan, expert op het gebied van de zeilende vrachtvaart en tevens medeoprichter van de rederij Fairtransport. EcoClipper is bezig met de ontwikkeling van een vloot van innovatieve zeilschepen waarmee emissie-vrij transport en reizen, wereldwijd, zal worden aangeboden. EcoClipper zal op vier vaste lijnen volgens vaste schema’s gaan varen, en daarmee zal een geheel nieuw logistiek transportsysteem voor zeilende vrachtschepen ontstaan.