Voorjaarseditie van de Waddenrace geannuleerd

De voorjaarseditie van de Waddenrace 2021 zou gevaren worden in het weekend van 27/28 maart 2021. Helaas blijven de beperkingen vanwege Covid-19 nog van kracht en heeft het secretariaat van de Waddenrace besloten deze extra wedstrijd te annuleren.

Deze extra editie van de Waddenrace was vorig jaar aangekondigd toen de normale editie niet door kon gaan. Voor de wedstrijd in maart waren al verschillende schepen ingeschreven. De Waddenrace 2021 op 6 en 7 november gaat wel door.

De Waddenrace is een wedstrijd waar zeilend vier havens aangedaan moeten worden: Den Oever, Oudeschild, Vlieland en Terschelling. De keuze van de volgorde is vrij en de schippers bepalen deze aan de hand van getij, windvoorspellingen en eigen ervaring. De wedstrijd gaat ‘s nachts door, en dat maakt het nog spannender: in het donker op stromende water varen. In november is het daarbij al vroeg donker en kan het soms ook hard waaien. De laatste jaren deden zo’n 15 tot 20 schepen aan deze wedstrijd mee.

Kijk hier voor meer info

Foto: Waddenrace

BBZ
EOC