Geen openingsperspectief voor Duitse passagiersvaart

‘Met grote teleurstelling en onbegrip’ stelt de Federale Vereniging van Duitse Binnenvaart (BDB) op 3 maart de resoluties te hebben aangehoord van de laatste federale staatsconferentie over de situatie van de coronapandemie.

Ondanks een dringende oproep van de BDB aan de bondskanselarij, de verantwoordelijke federale ministeries en de regeringsleiders van de deelstaten, maakte de Duitse passagiersvaart, geen deel uit van de resolutie voor heropening.

Besluiten over de witte vloot van onze Oosterburen worden uitgesteld tot de volgende federale besprekingen op 22 maart, hoewel het volstrekt onduidelijk is of politici uitgebreidere vrijetijds- en gastronomieactiviteiten zullen toestaan, waaronder ook passagiersvaart. Zelfs heropening van de buitencatering lijkt ver weg.

Lijndiensten
“Zelfs als een groot aantal van de bedrijven in onze branche ook eten en drinken aan boord verkopen en idealiter reizen samen met de horeca weer zou worden toegestaan, hadden we gehoopt dat in eerste instantie het vervoer van passagiers op lijndiensten weer mogelijk zou worden gemaakt”, zegt BDB’s vicevoorzitter dr. Achim Schloemer .

De ‘veronachtzaming’ van de passagiersvaart wordt door de BDB ‘onbegrijpelijk’ genoemd, omdat de bedrijven vorig jaar goed functionerende afstands- en hygiëneconcepten hebben ontwikkelden en succesvol testten voor de bediening aan boord en het passagiersbeheer. Bovendien bevinden veel van de zitplaatsen zich in de openlucht op de bovendekken van de schepen, waardoor de kans op infectie gering zou zijn.

Lees het gehele artikel op de bron: Scheepvaartkrant

Foto KD/BDB

EOC
BBZ