Een blik achter de schermen van de chartervaart: de zeilmaker

Voorafgaand aan het symposium van 4 maart wil de BBZ duidelijk maken wat de chartervaart inhoudt. Hiervoor hebben ze een overzicht video laten maken: Waterschatten. In enkele kleinere video’s worden deelaspecten of specifieke ambachten nader bekeken. Al eerder toonden we een video met schipper Renée van Hasselt. Vandaag een video over zeilmaker Patrick van de Walle, die werkt aan de enorme zeilen van de chartervaart. Het geeft aan waarom de Nederlandse chartervaart uniek is en niet mag verdwijnen. 

Op 4 maart organiseert de BBZ samen met de Vereniging van Waddenzeegemeenten en de Vereniging van Zuiderzeegemeenten een symposium om een aantal van de overheidsinitiatieven die de vloot verder moeten helpen in de schijnwerper te zetten en te bespreken. In dit proces of dit traject van uitwisseling tussen de sector en de overheid wordt ook duidelijk dat we steeds goed moeten uitleggen wat we zijn en wat er voor nodig is om de schepen in de vaart te houden.

De video is geproduceerd door door TetterooMedia en werd mogelijk gemaakt door de Samenwerkende Maritieme Fondsen.

Ook met deze link kan je de video bekijken, of je kan het delen op je eigen media.
https://youtu.be/NKgUXHeQhIA

Klik hier voor het symposium.