Opnieuw kamervragen over uitblijven steun bruine vloot

Tweede Kamerleden Aukje de Vries en Thierry Aartsen (VVD) hebben op 17 februari opnieuw vragen aan de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat gesteld over het uitblijven van steunmaatregelen voor de bruine vloot. Zoals het er nu naar uitziet duurt het nog een paar maanden voordat er een regeling komt voor deze traditionele charterschepen.

In september is door het Rijk wel 15 miljoen euro noodsteun toegezegd, maar dat geld is nog niet verdeeld. Er moet eerst bepaald worden welke schepen nu precies onder de bruine vloot vallen. Volgens de Kamerleden duurt dat te lang en kunnen de schippers niet meer wachten.

Omdat veel ondernemers het water aan de lippen staat, moet er op zijn minst een noodloket komen, vinden de VVD’ers. Op die manier zou er bijvoorbeeld een voorschot uitbetaald kunnen worden.

Kijk hier voor de kamervragen van de Vries en Aartsen

Foto: Omroep Flevoland

BBZ
EOC