Aukje de Vries teleurgesteld in late steun voor de bruine vloot

Tweede Kamerlid Aukje de Vries (VVD) is niet blij met de antwoorden van staatssecretaris Mona Keijzer op de vragen die zij heeft geschreven over de bruine vloot. De Vries is teleurgesteld dat er zo laat steun komt, terwijl er al lang een bedrag is toegezegd. De bruine vloot heeft het moeilijk vanwege de coronacrisis.

Staatssecretaris Keijzer geeft in de Kamerbrief aan ‘begrip voor de bezorgdheid’ te hebben. De zeilchartervaart is hard getroffen door de coronacrisis. In 2020 lopen de gemiste inkomens op tot 70-80 procent, schrijft zij.

Eind augustus heeft het kabinet besloten dat er 15 miljoen euro beschikbaar komt. In 2020 hebben de eigenaars van schepen geld kunnen krijgen. In het tweede kwartaal van 2021 moeten ze opnieuw geld krijgen. Volgens Keijzer ‘een aanzienlijke bijdrage’ die gebruikt kan worden voor onderhoud en vaste lasten. Ook wordt er gewerkt aan een regeling voor andere unieke noodzakelijke kosten.

Teleurstelling
De Vries is echter teleurgesteld dat het zo lang moet duren. “Zeer, zeer teleurstellende reactie en brief van Mona Keijzer over de regeling voor ondernemers bruine vloot. Regeling is er niet eerder dan eind tweede kwartaal 2021!!! Terwijl er al sinds september 2020 15 miljoen op de plank ligt”, schrijft De Vries op sociale media.

Lees het gehele artikel op de bron: Omroep Friesland

Foto: Ben Lassing

EOC
BBZ