Aanvragen TVL Q1 2021 nu mogelijk

U kunt vanaf 15 februari om 12:00 uur TVL aanvragen voor de periode van 1 januari en met 31 maart 2021 (TVL Q1 2021). U heeft tot 30 april 2021 17:00 uur om aan te vragen en er is voldoende subsidie beschikbaar voor ondernemers die hier recht op hebben.

Aanvragen
U kunt de TVL nog 2 keer aanvragen, telkens voor een periode van 3 maanden. Voor iedere periode moet u een nieuwe aanvraag doen. U kunt in elke periode de TVL aanvragen, ook als u de voorgaande periode geen aanvraag deed of niet in aanmerking kwam.

U vraagt TVL Q1 2021 vanaf 15 februari om 12:00 uur aan via www.rvo.nl/tvl.

Lees hier wat u nodig heeft voor uw aanvraag

  • Lukt het u zelf niet?
    Als het u zelf niet lukt om de aanvraag te doen, zoek dan iemand in uw naaste omgeving die u kan helpen. Als u een boekhouder heeft, kan deze de aanvraag voor u doen. Of een familielid die goed is met cijfers en computers. Vraag in ieder geval iemand die u kent en vertrouwt. Geef nooit uw BSN-nummer, DigiD-inloggegevens of eHerkenningsinloggegevens aan onbekenden.
  • Heeft u een niet-mkb bedrijf?
    Niet-mkb bedrijven, waaronder bedrijven met meer dan 250 medewerkers, komen ook in aanmerking voor TVL Q1 2021. We vragen u alleen te wachten met aanvragen tot ons systeem hier klaar voor is. Doet u dit niet, dan ontvangt u een afwijzing. Zodra we een datum weten waarop u kunt aanvragen, melden we het direct. U kunt zich aanmelden voor een update als TVL Q1 2021 opent voor deze bedrijven. U kunt de mkb-toets gebruiken om te zien of u een niet-mkb ondernemer bent.
  • Heeft u lage vaste lasten?
    Als u minder dan € 3.000 berekende vaste lasten heeft in de referentieperiode, kunt u ook TVL Q1 2021 aanvragen. Om nog meer ondernemers te kunnen helpen, gaat het minimale bedrag voor de berekende vaste lasten omlaag naar € 1.500. Als u TVL Q1 2021 aanvraagt, ronden we uw aanvraag af als het verlaagde bedrag voor de vaste lasten is goedgekeurd door de Europese Commissie. Tot die tijd blijft uw aanvraag geparkeerd in ons aanvraagsysteem. U ontvangt de subsidie als uw vaste lasten gelijk of hoger zijn dan € 1.500. Als uw vaste lasten lager zijn € 1.500, ontvangt u een afwijzing. Let op: het gaat om uw berekende vaste lasten, en niet om de werkelijke vaste lasten.

Adviestool
Binnenkort kunt u de Adviestool op www.rvo.nl/tvl gebruiken om te zien of u in aanmerking komt en welk bedrag u kunt aanvragen.

U ontvangt nog een extra betaling
De uitbreidingen van TVL Q1 2021 van 21 januari 2021 zijn nog niet in werking bij de opening. Dit kost tijd. De subsidieregeling moet worden aangepast en goedgekeurd door de Europese Commissie. Daarna kunnen we de uitbreidingen doorvoeren in ons systeem.

Als u TVL Q1 2021 aanvraagt, berekenen we uw subsidie op basis van het eerdere subsidiepercentage (50-70%), en het huidige minimum- en maximumbedrag (€ 750 en € 90.000). U ontvangt later automatisch een extra betaling. Op dit moment kunnen we nog niet aangeven wanneer.

Bekijk alle uitbreidingen in TVL Q1 2021

EOC
BBZ