Michelin wil zeilend Transatlantisch vervoer met NEOLINE

De Michelin-groep is vastbesloten om de CO2-uitstoot van zijn logistieke activiteiten te verminderen en heeft onlangs een contract getekend met NEOLINE.

De CO2-vrije scheepvaartdienst van NEOLINE vaart op schone windenergie als de belangrijkste voortstuwing voor zijn nieuwe 136 meter lange vrachtschepen met 4200 m2 zeilen. Dit is een innovatieve en unieke oplossing die openstaat voor alle verladers en die de CO2-uitstoot van trans-Atlantisch zeevrachtvervoer met 90% zal verminderen.

De door Michelin ondertekende transportverbintenis betreft het vervoer door zeilende vrachtschepen van in containers geladen banden van Halifax (Canada) naar Saint-Nazaire – Montoir de Bretagne (Frankrijk) op de vaste lijn van NEOLINE. De eerste reis is gepland in 2023.

NEOLINE verwacht de opening van zijn transatlantische lijn met het eerste zeilschip in 2023. Met de komst van een tweede schip, een jaar later, zal de Michelin-groep geleidelijk aan NEOLINE minstens 50% van de containers van de groep toevertrouwen die van Canada naar Frankrijk komen.

Michelin is van plan om zijn logistieke activiteiten CO2-vrij te maken. Dit initiatief en het nieuwe partnerschap leiden tot verdere innovatie op het gebied van CO2-vrij vervoer. Het zal bijdragen aan de doelstelling om de CO2-uitstoot door logistiek in absolute termen met 15% te verminderen tussen 2018 en 2030.

Naast het ontwikkelen van zeilende passagiersschepen is het vinden van vracht voor deze schepen net zo belangrijk. Met deze nieuwe samenwerking positioneert NEOLINE zichzelf als ambassadeur voor de energietransitie van de Supply Chains van grote Franse bedrijven zoals Groupe Renault, Groupe Beneteau, Manitou Group, Jas Hennessy & Co en nu de Michelin Group. De oplossing van NEOLINE, de CO2- impact van het zeevervoer aanzienlijk te verminderen, draagt ​​bij tot het bereiken van de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling van Frankrijk en de International Maritime Organisation (IMO)