Levenscyclusanalyse toont duurzaamheid EcoClipper aan

Nieuw onderzoek toont aan dat de EcoClipper500, een door de start-up EcoClipper ontwikkeld prototype voor een zeilend vrachtschip, beduidend minder impact heeft op het milieu en de gezondheid dan conventionele schepen. Dit onderzoek komt in de vorm van een Levenscyclusanalyse (LCA), naar de impact op de transportindustrie van het nieuw te bouwen schip. De LCA is uitgevoerd door een team van specialisten onder leiding van milieuonderzoeker Andrew Simons (mede-oprichter van 3SP en Sailink).

“Door in een dergelijk vroeg stadium een LCA uit te voeren, laat EcoClipper niet alleen zien dat het  de invloed van menselijk handelen op het milieu serieus neemt, maar laat het ook zien, al tijdens de ontwerpfase zo hoog mogelijk in te zetten op duurzaamheid. Tegelijkertijd kunnen potentiële investeerders en uiteindelijk klanten dit onderzoek bij hun afwegingen betrekken”, aldus onderzoeksleider Andrew Simons.

De LCA laat zien dat de verwachte milieu impact, van de EcoClipper500, tijdens de bouw en latere exploitatie beduidend lager, dan bestaande transport en reis opties is. Zo realiseert, de toepassing van het EcoClipper500 concept, een uitstoot die gedurende de levensduur 80 procent lager ligt dan die van een containerschip (bij een vergelijkbare hoeveelheid lading). Dat komt vooral door de innovatieve toepassing van windenergie voor de voortstuwing, in plaats van motoren op zware stookolie.

Het onderzoek verschijnt op een moment dat de druk op de transport- en reisindustrie toeneemt om de uitstoot van broeikasgassen, veroorzaakt door het gebruik van fossiele brandstoffen, terug te dringen. EcoClipper kiest met haar prototype voor een combinatie van bewezen zeilvaart technologie en high-tech innovaties, in het materiaalgebruik en de systemen. Dit nieuwe onderzoek duidt erop dat een dergelijke lijn schepen een grote stap voorwaarts is naar een oplossing voor de  milieuproblemen binnen de transportindustrie. EcoClipper is momenteel in gesprek met verschillende partijen om als mogelijke partner het eerste schip in de vaart te brengen.

“Deze studie toont duidelijk de duurzaamheids relevantie van het EcoClipper500 prototype aan. Daarmee is het een volgende mijlpaal, op de weg naar een toekomstige logistieke sector, die door middel van innovatie en goed gebruik van natuurlijke energie, werkelijk emissievrij wordt.”, zo zegt Jorne Langelaan, oprichter en CEO van EcoClipper.

De rederij EcoClipper werd in 2018 opgericht door Jorne Langelaan, zeilvaart kapitein, ervaringsdeskundige op het gebied van de zeilende vrachtvaart, en bovendien mede-oprichter van de rederij Fairtransport. EcoClipper ontwikkelt een vloot van zeilschepen die zowel duurzaam transport als reizen aanbieden. De EcoClipper-schepen gaan op vier vaste lijndiensten tussen de continenten varen, daarmee zal een geheel nieuw emissievrij logistiek netwerk ontstaan.

Het rapport kan je hier bekijken.