Windship Technology onthult ‘Tesla of the Seas’-oplossing

Het Britse Windship Technology heeft zijn emissievrije scheepsontwerp onthuld en een investeringspartnerschap aangekondigd met DNV GL, een van ’s werelds toonaangevende classificatiebureaus.

Echt emissievrij scheepsontwerp
Het ontwerp van het schip is voorzien van een gepatenteerde drievleugelige tuigage en een nieuw dieselelektrisch scheepsaandrijfsysteem dat CO2, NOX, SOX en fijnstof elimineert. Het True Zero-ontwerp omvatte ook grote zonnepanelen, koolstofvangst, geoptimaliseerde rompvormen en gespecialiseerde weerrouteringssoftware.

Het bedrijf zei dat de opvallende drievleugelige zeilen een aandrijfkracht produceren die meerdere veelvouden groter is dan vergelijkbare oplossingen met één mast van dezelfde hoogte.

De 48 meter lange Windship Technology-tuigage kan aan dek worden geborgen om brugpassages en vrachtafhandeling te vergemakkelijken. De composietstructuur is gebaseerd op technologie en ontwerp van de windturbine-industrie en heeft een levensduur van meer dan 25 jaar. Het ontwerp is toepasbaar op zowel zeegaande bulkcarriers als olietankschepen.

“Dit ontwerp, waarbij windenergie, zonne-energie en de reductie van schadelijke uitlaatgassen tot effectief nul worden gebracht, betekent dat er eindelijk een oplossing komt die de Internationale Maritieme Organisatie (IMO) kan verdedigen om aan haar eisen te voldoen voor ‘ten minste’ CO2-vrije scheepvaart.” zei professor Philip Wilson, voorheen hoogleraar scheepsdynamica aan de Ship Science Department van de University of Southampton.

Windship Technology is een partnerschaps aangegaan met classificatiebureau DNV GL, die het ontwerp van het hele schip van Windship Technology volledig gaat beoordelen met het oog op het classificeren van emissiereducties, veiligheid en bruikbaarheid. .

Tegen de achtergrond van nieuwbouworders voor schepen die in 2020 met meer dan 50% zijn gedaald en toezichthouders zoals de IMO die duurzame hervormingen eisen van de industrie, zei Windship Technology dat het ontwerp in feite een ‘Tesla of the Seas’-oplossing voor de scheepvaart is. .

Windship Technology gaat nu op zoek naar commerciële partners zoals grote reders, exploitanten en investeerders.