Plannen voor 100 windturbines in het IJsselmeer tussen Urk en Enkhuizen

ENKHUIZEN – Uit plannen, in handen van Enkhuizen Actueel, wordt gesproken over 100 windturbines met een tiphoogte van 180 meter in het gebied tussen Urk en Enkhuizen.. De plannen staan nog in de kinderschoenen maar de plannenmakers willen als het lukt in 2022 een vergunning gaan aanvragen.

Tussen Urk en Lelystad staan al de nodige windturbines en dit park moet naar het noorden worden uitgebreid. Ten noorden van Enkhuizen wordt nu ook al een groot windpark in het IJsselmeer aangelegd, Tussen de Afsluitdijk en Stavoren komen vele tientallen grote windturbines.

De 100 windturbines waar in de plannen over wordt gesproken moeten voor zeker 25.000 woningen energie leveren, maar ook zal een deel worden gebruikt voor de opwekking van waterstof die dan weer gebruikt gaat worden voor het wegvervoer.

De plannenmakers willen nog niet verder ingaan op de plannen, ze willen eerst de plannen verder uitwerken, een groot probleem is de afvoer van de opgewekte energie, Tennet en Liander hebben nu al grote problemen om alle opgewekte energie te kunnen verwerken en werken hard om de infrastructuur te verzwaren.

Lees het gehele artikel op de bron: Enkhuizen Actueel

Foto: Hielke Roelevink

BBZ
EOC