Southern Spars wil DynaRig ook mogelijk maken voor commerciële scheepvaart

Southern Spars is een van de toonaangevende ontwerpers van zeiltuigage en verantwoordelijk voor de DynaRig-systemen die worden gebruikt op de superjachten Maltese Falcon en de Black Pearl. Het bedrijf brengt die expertise nu in de commerciële scheepvaart en sluit zich tegelijkertijd aan bij de International Windship Association. Deze door leden aangestuurde non-profitorganisatie promoot en helpt de acceptatie van windvoortstuwingsoplossingen in de commerciële vloot te vergemakkelijken.

Southern Spars werkte onlangs samen met Magma Structures om de volgende generatie innovatieve rig-oplossingen verder te ontwikkelen, met als doel de efficiënte, veilige en krachtige rig toegankelijker te maken voor de commerciële scheepvaart.

‘Met eisen om de uitstoot te verminderen en de brandstofprijzen te verhogen, is er een steeds grotere vraag naar windondersteunde oplossingen voor de commerciële scheepvaart’, zegt Andy Shaw, DynaRig Specialist. ‘We werken aan verschillende commerciële scheepvaart- en werkbootprojecten voor verschillende windondersteunde oplossingen en voor DynaRig-systemen die vergelijkbaar zijn met de rigs die zijn geïnstalleerd op de superjachten Maltese Falcon en Black Pearl. ‘

Het DynaRig-concept werd voor het eerst bedacht door Wilhelm Prolls in de jaren 60, maar heeft zichzelf pas later bewezen als een tuigage die veel rendement geeft met minimale bemanningseisen. Tot op heden is het DynaRig-systeem geïnstalleerd op de twee grote jachten die veel prestatiegegevens hebben geproduceerd en hebben aangetoond dat het systeem zeer effectief is voor grotere schepen. De Maltese Falcon, is een 88 meter lange, op zichzelf staande driemaster vierkante rigger met een zeiloppervlak van 2396 m2 en nog groter is de Black Pearl: 107 meter met 2900 m2 aan zeil en een maximale snelheid van 30 knopen alleen onder zeil.

Bekijk hieronder een video van de Black Pearl