TVL vierde kwartaal tot 29 januari aan te vragen

De Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL) helpt mkb-bedrijven en zzp’ers bij het betalen van een deel van hun vaste lasten. Aanvragen van TVL Q4 2020 kan tot en met 29 januari 2021 bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Je vindt de SBI-code waarvoor je TVL aanvraagt in de adviestool TVL bij RVO. Wijzigen van je SBI-code in het KVK Handelsregister heeft geen invloed op je aanvraag TVL.

De tegemoetkoming van minimaal 750 euro en maximaal 90.000 euro is voor bedrijven die minimaal 30% van hun omzet hebben verloren door de coronacrisis. Verplicht gesloten horecaondernemingen en non food detailhandelondernemingen ontvangen de opslag Horeca Voorraad en Aanpassingen (HVA) of de opslag Voorraad Gesloten Detailhandel (VGD) bovenop TVL. Voor ondernemers en toeleveranciers in de evenementenbranche komt een aanvullende TVL-subsidie.

Aanvragen
Je kunt de subsidie tot en met 29 januari 2021 17.00 uur aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Let op: na 29 januari 2021 17.00 uur kun je TVL Q4 2020 en de gekoppelde opslagen HVA en VGD niet meer aanvragen. Wacht niet op kwartaalcijfers, maar maak een voorzichtige schatting en vraag aan. In de vaststelling kun je de werkelijke omzetcijfers doorgeven.

EOC
BBZ