Ministerie OCW gaat door met economische steun cultuursector

Na de val van het kabinet vanwege de toeslagenaffaire belooft het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap (OCW) door te gaan met economische steun aan de door de coronacrisis getroffen cultuursector.

“Rondom corona gaat het kabinet door”, aldus een woordvoerder van demissionair cultuurminister Ingrid van Engelshoven tegen NU.nl. “Dus ook met economische steun.” OCW verwijst ook naar de verklaring van demissionair premier Mark Rutte over het aftreden van het kabinet.

Vrijdag lieten brancheorganisaties uit de cultuursector aan NU.nl weten zich na de val van het kabinet Rutte III zorgen te maken over de coronasteun aan de sector. “Dit maakt de politieke besluitvorming complexer om de culturele sector uitzicht te bieden op noodsteun, ook na 30 juni”, stelt directeur van de Museumvereniging Mirjam Moll. De noodsteun voor de culturele sector is officieel toegezegd tot die datum.

In de praktijk betekent de val van een kabinet dat de demissionaire bewindslieden alleen besluiten nemen over urgente onderwerpen waar flinke eensgezindheid over bestaat in de Kamer, zoals de aanpak van de coronacrisis.

BBZ
EOC