Oud-directeur en oprichter van Oerol Joop Mulder (67) overleden

Joop Mulder, oud-directeur van het Oerolfestival op Terschelling, is dit weekend overleden. Hij kreeg waarschijnlijk een hartstilstand. Hij was de oprichter van het festival, dat onder zijn leiding uitgroeide tot een festival dat mensen uit het hele land trok. Later stond hij aan het roer bij Sense of Place, waar hij ook oprichter van was. Mulder is 67 jaar geworden en laat een vrouw en dochter achter.

In 1982 begon Mulder het Oerolfestival op Terschelling, vooral met theater in kleine schuurtjes. Hij had nooit gedacht dat het zo groot zou worden, zei hij later. “Absoluut niet. Toen het begon hadden we als doel om het vijf jaar vol te houden. Dat het zo uit de hand zou lopen, in positieve zin, dat had niemand verwacht. Maar het is wel heel mooi dat Oerol zich zo ontwikkeld heeft.” Mulder was directeur van Oerol tot 2017.

Sense of Place
In 2018 haalde Mulder de Reuzen naar Leeuwarden in het kader van Culturele Hoofdstad. Daarmee kwam voor hem een droom uit. Hij richtte zich na Oerol op het landschapsproject Sense of Place, dat onderdeel was van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018. Hij wilde zijn grote schat aan ervaring met locatiekunst op het vaste land gebruiken om de Waddenkust beter op de kaart te krijgen. Met Sense of Place hoopte Mulder dat tegen de krimp van het platteland in de lokale economie van de dorpen aan de Waddenkant een oppepper zou krijgen.

Lees het gehele artikel op de bron: Omroep Friesland

EOC
BBZ