Veel vaarbevoegdheids-bewijzen toe aan vernieuwing

Ivm de wijzigingen in de bemanningswetgeving zijn in 2016 veel vaarbevoegdheden vernieuwd. De geldigheid is 5 jaar, dus er worden een grote hoeveelheid aanvragen verwacht dit voorjaar. Velen zullen dit herkennen: de verloopdatum van je vaarbevoegdheidsbewijs kruipt dichterbij en je moet aan de bak. Welke documenten moest je ook weer aanleveren om je papiertje te vernieuwen? Welke cursus moest je nou wel, en welke niet refreshen? Heb je inmiddels voldoende vaardagen verzameld om je vaarbevoegdheid te verhogen?

Rood Boven Groen ontvangt bijna dagelijks zulke vragen. We bieden flowcharts en handleidingen gratis aan om je te helpen gecertificeerd te blijven. En we kondigen graag onze laatste toevoeging op dit vlak aan: de vaardagenteller (‘sea time calculator’). Dit is een Excel tool die je kunt gebruiken met versies 97-2003 en hoger.

Gebruik hem om snel je vaardagen uit te rekenen en inzicht te krijgen in je vaarbevoegdheidsmogelijkheden.

Download de vaardagenteller hier bij Rood Boven Groen

EOC
BBZ