Tuigagekeuring in een rampjaar

Charterschipper Maria Henninger (30) kan er kort over zijn. “Het was best wel een rampjaar.” Haar “Noordfries” lag, zoals de meeste passagiersschepen, meer in de haven dan dat het tochten maakte. Door de pandemie en de lockdown lag alles stil. Maar het onderhoud en de termijnen van de certificaten, die lopen door. Dus haar tjalk is nu gewoon aan de beurt voor de 2,5-jaarlijkse inspectie voor het Bewijs van Tuigagekeuring. Voor Henninger is dat ook geen punt van discussie: “Als er iets mis is, dan wil je dat weten.”

De “Noordfries” werd gebouwd in 1896 en is sinds 2016 het trotse bezit van Maria Henninger. “Ik was eerst matroos in de chartervaart”, vertelt ze. “Half jaar werk, half jaar niets. Een eigen schip vond ik een verstandige keuze, in de winter kun je het als slaapschip verhuren. Ik woon aan boord, dat scheelt in de kosten.” De tjalk was al een zeilend passagiersvaartuig toen de van oorsprong Duitse Henninger het schip kocht. Een lengte van 25 meter en 20 bedden: een mooie maat voor de kleinere groepen. “We hebben veel jeugdgroepen, families en vriendengroepen, af en toe ook bedrijven. We doen vooral weekend- en weektochten, meestal op de Waddenzee, soms het IJsselmeer. Zeilen, droogvallen, naar een eiland: net wat de groep wil. We zijn afhankelijk van weer en wind, maar droogvallen en een stukje op het wad lopen, dat doen we vaak.”

Zo gaat het normaal gesproken: de ene groep na de andere, van de lente tot en met halverwege de herfst. Hoe compleet anders verliep 2020. “Begin van het seizoen was de lockdown, we lagen helemaal stil.

Alles, op één boeking na, was voor het hele jaar geannuleerd. We hadden pas de eerste tocht in juni, één weekend. Daarna kwamen er wat nieuwe boekingen, families en jeugd, toen dat weer mocht. In augustus hebben we daardoor nog een beetje wat gevaren, maar met veel minder gasten en voor minder geld. Normaal komt de helft van mijn gasten uit Duitsland, maar in oktober werd Nederland ‘risicogebied’ en werd er weer geannuleerd.” Ze vertelt het nuchter en klinkt berustend, maar dat kan ook komen omdat haar focus nu even bij de keuring ligt.

Lees het gehele artikel op de bron: EOC-info pag 19 ev

EOC
BBZ