Boot Düsseldorf 2021 verschuift toch naar april

Ondanks eerdere berichten , oa. in de Zeepost, wordt de watersport tentoonstelling Boot Düsseldorf volgend jaar verschoven naar 17 tot en met 25 april. De eerder geplande datum, van 23 tot 31 januari, is geannuleerd vanwege de aanhoudend hoge coronabesmettingen in Europa.

Messe Düsseldorf heeft nu besloten de botenbeurs uit te stellen na nauw overleg met de partners en exposanten. Ook die partijen gaan akkoord om boot Düsseldorf naar de lente op te schuiven. De vroegtijdige aankondiging van het uitstel tot april geeft exposanten de zekerheid bij het plannen van hun beursdeelname en het vervoeren van hun boten.

Wolfram Diener, CEO van Messe Düsseldorf, is ervan overtuigd dat de nieuwe datum voor boot Düsseldorf een positief signaal aan de watersportindustrie afgeeft. “Op dit moment kunnen we niet zeker inschatten of de beurs in januari 2021 kan worden gehouden,” zegt Diener. “Dit door de huidige infectiecijfers, de aanhoudende reisbeperkingen en de bestaande wettelijke bepalingen die het momenteel niet toestaan ​​dat er handelsbeurzen worden gehouden. In overleg met de adviesraad en verenigingen hebben we de nieuwe datum in april met de nodige voorzichtigheid geselecteerd. Verklaringen van experts doen vermoeden dat het zeer waarschijnlijk is dat de situatie in bijna alle Europese landen in het voorjaar van 2021 beter zal zijn vanwege alle maatregelen die momenteel van kracht zijn.”

BBZ
EOC