De “Peking” als model voor nieuw te bouwen zeilend vrachtschip

De “Peking” is pas gerestaureerd als het vlaggenschip van het Duitse Havenmuseum in Hamburg. Onder de naam “Peking 2” wil de federale overheid een zeilend vrachtschip mogelijk een nieuwe kans geven – met een bedrag van miljoenen.

De historische viermeester “Peking” was meer dan 100 jaar geleden het modernste en meest efficiënte zeilschip, zegt het Hamburgse CDU-lid van de Bondsdag Rüdiger Kruse enthousiast. En precies daar sluit het idee aan, waarvoor de Bondsdag in eerste instantie drie miljoen euro beschikbaar stelt. Het doel is om een ​​haalbaarheidsstudie te maken naar hoe vrachtschepen weer door de wind kunnen worden voortbewogen.

Met wind en waterstof CO2 vrij
Volgens Kruse moet de “Peking 2” zowel op windaandrijving als op brandstofceltechnologie gaan varen. Hiermee kan elektriciteit worden opgewekt met milieuvriendelijk gegenereerd waterstof. “De scheepvaart moet en wil haar bijdrage leveren aan klimaatbescherming en duurzaamheid”, zegt Kruse.

Wanneer een nieuwe “Peking” daadwerkelijk voor het eerst uit kan varen is nog niet duidelijk. De federale overheid stelt niet alleen geld beschikbaar voor het nieuwbouwproject, maar ook een bedrag in de dubbele cijfers van miljoenen om alternatieve brandstoffen en elektrische voortstuwing te onderzoeken op vrachtschepen.

Lees het gehele artikel op de bron: NDR