Basistraining Zeilvaart weer op koers

Voor wie van zeilen zijn werk wil maken is er de Basistraining Zeilvaart. Deze belicht het vak ‘matroos zeilvaart’ en biedt houvast bij de start in dit boeiende beroep. De professionele zeilvaart onderscheidt zich van alle andere vormen van beroepsmatige vaart door het inzetten van de gasten in het varen van het zeilschip. Het veilig en zeker aansturen van de gasten is een taak van de maat.

De training vindt plaats van 8 t/m 12 maart en heeft plaats voor 16 deelnemers. De training wordt gegeven door SailOnCourse, waarbij Peter Lock en Janny van der Klooster de instructeurs zijn. Wel is het doorgaan van de training afhankelijk van de Corona-maatregelen die in maart zullen gelden.

De zeilvaart beslaat een breed vakgebied en de basistraining behandelt dan ook veel aspecten: wind, water, scheepvaart, tuigage, navigatie, meteorologie, motoren, geavanceerde instrumenten en bovenal mensen. Eenieder die van zeilen zijn werk wil maken is welkom bij de basistraining zeilvaart. De training belicht de aspecten van het vak: “matroos zeilvaart” en biedt houvast bij de start in dit boeiende beroep. De training is een combinatie van theorie en praktijk

Aanbod komen:

  • Vaarklaar maken
  • Zeilbediening, hijsen, strijken
  • Manoeuvreren
  • Knopen leggen
  • Trosbehandeling
  • Aanmeren en afvaren
  • Gastheerschap
  • Varen met gasten

De basistraining Zeilvaart wordt ondersteund door tjalk Res Nova en Maritieme Academie Harlingen.

Kijk hier voor meer info

BBZ
EOC