Nieuw seizoen ‘Floortje blijft hier’ begint met Reid en Cornelie

In aflevering 1 op vrijdag 27 november gaat Floortje Dessing op bezoek bij Reid en Cornelie. Al meer dan vijftig jaar wonen zij geheel zelfvoorzienend in de vuurtoren van het Friese Workum. Groente, fruit, vlees, aardappelen, honing en wol: alles wat ze nodig hebben, vinden ze in hun eigen tuin. En hun huis is als een museum waar de tijd heeft stilgestaan: ze hebben slechts één oud stopcontact en er is zelfs een bedstee. Reid is 12 november overleden.

Voor het tweede seizoen van ‘Floortje Blijft Hier’ gaat Floortje Dessing opnieuw op zoek naar optimistische en inspirerende verhalen op de mooiste plekken van ons land. Ze bezoekt mensen die gekozen hebben voor een leven waarin zelfredzaamheid, duurzaamheid en de natuur centraal staan. Zij laten zien dat je ook in Nederland heel authentiek kunt leven. Ook spreekt Floortje mensen die zich op een andere manier inzetten om Nederland in de toekomst een stukje mooier te maken. Wat kunnen we leren van deze veerkrachtige mensen? En hoe kunnen we ook in deze moeilijke tijden bijdragen aan een mooier Nederland?

Floortje Blijft Hier is vanaf 27 november elke vrijdag om 21.30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.

Kijk hier voor meer info

EOC
BBZ