Statiegeldactie: ruggensteun supermarkten voor Bruine Vloot

De Harlinger supermarkten Jumbo en Plus houden een statiegeld-actie om de Bruine Vloot te steunen. De Bruine Vloot heeft het zwaar door de coronacrisis.

Jumbo en Plus willen met hun acties onderstrepen dat de Bruine Vloot van groot belang is voor de stad. De economische bijdrage van de zeilcharters is groot en dus ook zeker belangrijk voor de supermarkten en winkels. De twee supermarkten hebben vanaf het begin met enthousiasme het REDDEVLOOT Bier in de schappen gezet. Daarmee bieden zij de klanten de gelegenheid deze unieke sponsoractie te steunen.

Onder het motto alle beetjes helpen starten beide supers de statiegeld-actie STEUN de BRUINE VLOOT! Klanten die hun statiegeldflessen in de automaat hebben ingeleverd, kunnen via een menu op de automaat kiezen: een bon om zelf het statiegeld te ontvangen, of één van de goede doelen, waaronder STEUN DE BRUINE VLOOT. Na een druk op een bepaalde knop wordt het bedrag automatisch bijgeschreven op de statiegeldactie-rekening.

De Verenigde Bruine Zeilvaart Harlingen (VBZH) is uiteraard bijzonder blij met deze initiatieven. Daarnaast is er ook veel waardering voor niet-materiële steun en handreikingen vanuit gemeenschap en bedrijven. Zo heeft de Maritieme Academie in deze moeilijke tijden een aantal schippers de gelegenheid geboden tijdelijk als stuurman aan de slag te gaan. Kortom, een goed voorbeeld doet goed volgen.

Lees het gehele artikel op de bron: Harlinger Courant

EOC
BBZ