Liane den Haan (50Plus): niet gek om een stukje IJsselmeer op te offeren

De verkiezingsprogramma’s stromen binnen, waaronder ook die van 50Plus, die diens programma vandaag presenteerde. Opvallend is dat de ouderenpartij daarin onder andere schrijft dat het ‘Nederlands grondgebied moet groeien’ om het woningtekort op te lossen. “Binnen de partij vinden wij wonen heel erg belangrijk”, legt lijsttrekker Liane den Haan uit in WNL Haagse Lobby.

In Nederland loopt het woningtekort naar verwachting in 2025 op tot 420.000 woningen, en de lijsttrekker vraagt zich af waar je die moet gaan bouwen. “Dan moet je natuurlijk ook rekening houden met natuur, met klimaat, enzovoorts. En dan is het helemaal niet zo gek om bijvoorbeeld een stukje IJsselmeer te gebruiken om te gaan bouwen.”

‘Aanwinning van nieuw land is historisch de gangbare manier waarop Nederland een tekort aan grond voor de toekomst heeft opgelost’, schrijft de 50Plus om precies te zijn in haar programma. De partij zou het goed vinden om daar eens verkenning naar te doen. “Dit is een optie om te gaan kijken naar hoe je toch op een goede manier allerlei natuur, klimaat en allerlei wetten in ogenschouw kunt nemen, maar toch kunt zorgen voor die uitbreiding qua huisvesting”, zegt Den Haan.

Lees het gehele artikel met interview op de bron: NPOradio1

Afbeelding: voorbeeld van bouwen in Markermeer: BFAS, Onderzoek stedelijke uitbreiding Almere-Amsterdam uit 2004-2006

EOC
BBZ