Sarah Stofbergen: “Zonder passagiers sluipt de sociale eenzaamheid er wel in”

HOORN – Houdt de Westfries het nog een beetje vol tijdens de tweede golf? Zitten ze nog thuis, hebben ze nieuwe uitdagingen gevonden of ligt eenzaamheid op de loer? In het voorjaar reed presentator Sander Huisman al langs de Westfriese Omringdijk, en nu is hij terug. Op de fiets rijdt hij de dijk weer op om in het programma Omringd te kijken of de Westfries het nog volhoudt tijdens de coronacrisis.

“Wat voor jaar hebben wij gehad?”, vraagt Sarah Stofbergen zich hardop af aan boord van haar woonschip de Anna van Nieuwkoop. “Ja, dat was behoorlijk dramatisch eigenlijk, want wij hebben helemaal niet gevaren.” Normaal vaart ze op de Rival, samen met haar man zeker zeven maanden lang met gasten uit Nederland, Duitsland en België aan boord, maar omdat er benedendeks geen afstand gehouden kan worden, besluiten ze dit jaar de boot aan de wal te houden.

Aan de voet van de Hoofdtoren in Hoorn vertelt Stofbergen het hele jaar dus geen passagiers te hebben gehad: “En dat merk ik nu dat dat wel erin begint te sluipen, een isolement, sociale eenzaamheid; die contacten en interactie missen.”

Lees het gehele artikel met een video interview op de bron: NHNieuws

BBZ
EOC