Guppy vertrekt met Laura Dekker voor Atlantische rondreis

Op maandag 16 november is de nieuwe Guppy vertrokken uit Harlingen. Het schip van de Laura Dekker World Sailing Foundation gooide de trossen los voor een rondreis over de Atlantische Oceaan met 7 betalende tieners tussen de 12 en 16 jaar.

In totaal varen er elf mensen mee op de boot: Laura Dekker en haar vriend Sander Vogelenzang zijn de bemanning, en hun 2 jarige zoontje Tim vaart ook mee. Naast de zeven tieners vaart een extra crewlid mee voor de zekerheid. Voor vertrek zijn ze allemaal getest op corona.

Het komt goed uit om de tocht nu te doen. Door corona vinden veel scholen het goed dat leerlingen op afstand leren. Zo kunnen ze ook tijdens het varen aan school werken.

Doel van de reis is de jongeren leren zeilen, navigeren, verantwoordelijkheid nemen, problemen oplossen, en hun eigen grenzen verleggen. Na de reis langs de Canarische eilanden en Kaap Verdië volgt een tour door het Caribisch gebied. In mei komen ze via de Azoren weer terug naar Friesland. Laura hoopt de jongeren zo een deel van haar ervaringen mee te laten maken. Zelf voer ze tien jaar geleden als jongste meisje alleen rond de wereld.
Kijk hier voor meer info

Of bekijk het filmpje op het jeugdjournaal

BBZ
EOC