Duinkerken trekt zich terug uit Tall Ship Race 2021

Tall Ships Races International Ltd, een dochteronderneming van Sail Training International (STI), en de Host Ports van The Tall Ships kondigen de terugtrekking van Duinkerken aan als gasthaven van The Tall Ships Races Magellan-Elcano 500 Series 2021.

Vanwege financiële en economische redenen die voortvloeien uit de Covid-19-pandemie hebben de autoriteiten in Duinkerken het besluit genomen om alle geplande evenementen in 2021 te annuleren, inclusief de Tall Ships Races.

De impact van de Covid-19-pandemie heeft een verwoestende impact over de hele wereld gehad en Sail Training International wil het organiserende team in Duinkerken bedanken voor al hun waardevolle werk tot nu toe aan het evenement.

Hoewel STI de terugtrekking van Duinkerke betreurt, willen ze schepen en stagiaires geruststellen dat ze zich blijven inzetten voor het succes van het evenement. De andere gasthavens kijken ernaar uit om de vloot van The Tall Ships Races Magellan-Elcano 500 Series 2021 te verwelkomen.

STI is momenteel bezig met het zoeken naar een alternatieve starthaven om Duinkerken te vervangen, zij zullen dit binnenkort bekendmaken. Zeker is dat er zoals gepland een spannende Race One naar La Coruña komt. De Falmouth Packet meldt dat Falmouth grote kans maakt als starthaven voor de Tall Ships in augustus.

BBZ
EOC