Lancering toeristische plattegrond Willemshaven Harlingen

De Willemshaven in Harlingen maakt een razendsnelle ontwikkeling door tot een zeer aantrekkelijk toeristisch-recreatief gebied. Op 26 oktober is de eerste versie van de folder met de toeristische plattegrond en aanvullende informatie officieel overhandigd aan wethouder Paul Schoute.

De afgelopen tijd hebben vele ondernemers zich er gevestigd en zijn er verschillende leuke nieuwe initiatieven ontstaan. Zo hebben Bierbrouwerij Brouwdok en visrestaurant Vitamine Zee hun plek verworven op de haven, is het gereconstrueerde schip van Willem Barentsz de ‘Witte Swaen’ te bewonderen en worden de voormalige loodsen steeds verder gevuld met educatieve bezoekerscentra voor onder andere de Tall Ships Races. Ook zijn er twee heel bijzondere hotels gevestigd in industriële objecten: de trechter en de havenkraan.

Er gebeurt dus veel in en rond de Willemshaven. Willem Koornstra (van onder andere de Havenkraan en Vuurtoren) en zijn dochter Marjolein Koornstra vonden het daarom een goed idee om alle ondernemers en stichtingen die actief zijn op de Willemshaven te verenigen en een toeristische plattegrond te ontwikkelen met daarop alle bezienswaardigheden, zodat het voor dagjesmensen en toeristen duidelijker wordt wat er allemaal te doen is op deze mooie plek in de enige zeehavenstad van Friesland.

Inmiddels is er een mooie en speelse plattegrond ontworpen door tekenaar Dolf Siere, die gespecialiseerd is in het maken van maritieme illustraties.

Deze folders zijn vanaf deze week ook verkrijgbaar bij het toeristisch informatiepunt en daarnaast is de plattegrond online beschikbaar via de website www.willemshaven.nl. In het voorjaar van 2021 zal voor de start van het nieuwe toeristische seizoen ook een Duitse en Engelse vertaling gemaakt worden, zodat ook alle buitenlandse bezoekers de Willemshaven weten te vinden.

De ontwikkeling van de plattegrond is deels (50%) gefinancierd door het aanklikmodel van Bestemming Noardwest.

Bekijk hier de folder op de website

EOC
BBZ