Morgen 3e overleg met OCW/EZK

Vrijdag 23 oktober vindt het 3e overleg plaats met de ministeries OCW en EZK over de verdeling van de 15 miljoen steun voor de Bruine Vloot. In dit stadium wordt vooral informatie verzameld om tot een afbakening van de groep te komen en om te onderzoeken welke (bestaande) instrumenten bruikbaar zijn zodat het geld zo snel mogelijk terecht komt bij de ondernemers die het het hardst nodig hebben. De ministeries hebben aanvullende informatie gevraagd om meer inzicht te krijgen in de financiële situatie van de ondernemers in de chartervaart. De BBZ heeft daarom gistermiddag een enquête verspreid onder haar leden en heeft inmiddels al behoorlijk wat reacties terug gekregen.

Er zitten morgen meerdere partijen aan tafel, ieder vertegenwoordigt zijn eigen achterban, de uitkomst staat nog lang niet vast.  De inzet van de BBZ is om de steun bij alle scheepseigenaren in de chartervaart te krijgen.