Laatste restje van het seizoen gaat alsnog ten onder

De persconferentie van de minister president van dinsdag 13 oktober lijkt het charterseizoen definitief te hebben afgesloten. Was een bezoek aan Nederland voor Duitse gasten al zeer onaantrekkelijk vanwege quarantaine verplichtingen bij terugkeer, om het Corona-virus te stoppen bleken meer maatregelen nodig.

Een verbod op evenementen en een oproep om zo min mogelijk te reizen. Sporten mag alleen op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen. Zeilen kan nog wel als sport gezien worden voor kinderen tot 18 jaar. Wedstrijden zijn niet toegestaan.

Voor de meerdaagse tochten met individuele boekers is de groepsgrootte beperkt tot 30 personen, alleen wanneer de groep bestaat uit individuelen of/en (meerdere) gezelschappen van maximaal vier personen. Daarbij moeten groepsleden onderling altijd (ook bovendeks) anderhalve meter afstand in acht nemen.

Bekijk hier de nieuwe maatregelen

Slag in de Rondte en Waddenrace afgelast
Ook de Slag in de Rondte, de jaarlijkse wedstrijd om zonder motor over het Wad te zeilen is hierbij geannuleerd. Zoals Dolf Siere fraai verwoordde op Facebook:

De Slag ligt uit de wedstrijd.
We zijn vastgelopen op een Coronabank noordelijk van de zeeën der overgespoelde zorg. Het ziet er naar uit dat we de komende vier weken niet los komen.
We hadden nog geprobeerd eigenwijs de randjes van het wad op te zoeken.
Maar zijn toch de geul uit gezeild.
Vlug zure appel weggeslikt met een scheut Red de vloot bier.
Stichting Wantij wacht op de kentering. Blijf kalm blijf veilig. Tot volgend jaar.

Ook de Waddenrace van 2020 is geannuleerd. De organisatie houdt het er voorlopig op dat de Waddenrace in april 2021 kan worden gevaren, én in het najaar. Dus volgend jaar twee keer Waddenrace!

Download hier de routekaart zoals voorgesteld bij verschillende risiconiveaus:

Klik op de afbeelding voor de hele pdf.

Afbeelding: Slaginderondte.nl

EOC
BBZ