VO65 Sailing Poland komt in aanvaring met vrachtschip

De VO 65 Sailing Poland is op 11 oktober in aanvaring gekomen met een vrachtschip. Het Poolse jacht was in training voor The Ocean Race, de voormalige Volvo Ocean Race, die in oktober 2022 van start zal gaan. Een opvarende van het vrachtschip heeft de aanvaring op video vast gelegd. In eerste instantie lijkt het een te krappe uitwijk-manoeuvre nadat het zeilschip in een vlaag uit zijn roer dreigde te lopen.

Sailing Poland deelde de video op Facebook en gaf aan dat er geen persoonlijke ongelukken waren. Alleen de boegspriet zou beschadigd zijn. De reacties op Facebook zijn gematigd, er is begrip voor het team dat zijn fout laat zien en de schade zo spoedig mogelijk gaat herstellen.

Op vrijdag 16 oktober zou er een training-wedstrijd met een Litouwse VO65 plaats vinden. Deze wordt voorlopig uitgesteld tot de boegspriet gerepareerd is.

EOC
BBZ