Klipper Matchracen als alternatief voor Klipperrace

Omdat de Enkhuizer Klipperrace niet kon doorgaan vanwege Corona-beperkingen bedachte twee Groninger schepen hun eigen Matchrace op het Lauwersmeer en de Waddenzee. De Willem Jacob en de Nicolaas Mulerius zeilden twee dagen tegen elkaar. Op de eerste dag werden wat langere stukken gevaren, en op de tweede dag volgden een vijftal korte opwind-downwind wedstrijden. De schepen voeren met een kleine Corona-proof bemanning van respectievelijk 8 en 9 personen.

De Willem Jacob behaalde de eerste plaats, de Nicolaas Mulerius, die in 2019 met twee eerste plaatsen de B-klasse van de Enkhuizer Klipperrace won, werd tweede. In eerdere Klipperraces deed de Nicolaas Mulerius ook zeer competitief mee in de A klasse.

Vanaf de Willem Jacob werden verschillende filmpjes gemaakt en op Facebook gezet. Ook Skydrone Sloten was uitgenodigd, en zij maakten fraaie opnames.

Foto: Skydrone Sloten

EOC
BBZ